„Amikor az 1990-es években Tokaj-Hegyaljára érkeztek borászok Bordeaux-ból, olyan bor előállítására vágytak, mint amilyet odahaza is készítettek. Mi viszont úgy gondoltuk, hogy Tokajban olyan bort lehet készíteni, amilyet sehol máshol a világon. Kivételes borvidék ez, amit meg kell becsülni. Remek közösség van itt, aminek immár mi is a tagjai vagyunk. Ez a válaszunk arra a kérdésre: hogyan lehet Párizsból Olaszliszkára költözni?”

Tekintse meg interjúnkat!

1993-ban találkoztam Samuel Tinon borásszal Tokaj-Hegyalján. Ő bordeaux-i borászként, én párizsi újágíróként akartam tanulmányozni ezt a csodálatos borvidéket és a világhírű aszút. 1998-ben le is telepedtünk a nehéz sorsú, de gyönyörű Olaszliszkán. Azóta itt élünk, neveljük a gyermekeinket, örömmel veszünk részt – például az éves metszőverseny szervezésével – a helyi közösség életében, folyamatosan felfedezzük a régiót, és persze szerelembe estünk a szamorodnival. Samuel bort készít, én pedig szakújságíróként viszem Tokaj jó hírét a világban. Leánykori nevemen, Mathilde Hulot-ként publikáltam a Vin de Tokaj: esprit & image de la Hongrie című könyvemet, de ha tehetem, Samuel vezetéknevét használom, mert boldoggá tesz, hogy társa lehetek ennek a nagyszerű embernek.

Share on facebook
Share on email
Share on tumblr

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.