A meghívott előadók megalapozott, gyakorlati példákon keresztül szemléltetik a konzervativizmus hatékonyságát és modernségét. Az elhangzott előadások rögzítésre kerülnek és mind a honlapunkon, mind a youtube-on láthatóak.

Videó lejátszása

Az I. világháború hősi halottainak számos emlékművet állítottak, amelyek legnagyobb része egyszerű emléktábla, de jelentős számú figurális alkotás is készült. Ezekkel egy új szobrászati műfaj, a hősi emlékművek világa született meg. Ezen emlékművek döntő többsége az 1917 utáni negyed században keletkezett az adott településen élők támogatásával és a kor legkiválóbb szobrászainak közreműködésével. Az előadás a szobrok jellemző típusait, szobrászművészeti történeteit, kiemelkedő alkotóit és az adott közösségben betöltött szerepüket mutatja be.

Videó lejátszása

Előadók: Erdei Lilla néprajzkutató, csipkeszakértő valamint Szécsiné Rédei Éva a halasi csipkekészítők képviselője.

Előadók: Dr. Verebélyi Kincső néprajzkutató valamint Dobó Zsófia a novaji remélők képviselője.

Videó lejátszása
Videó lejátszása

Előadó: Jancsó Ildikó

Videó lejátszása
Videó lejátszása

Konzervatív Értékrend Platform Konferencia 2022 Előadó: Gyenes Ádám

Konzervatív Értékrend Platform Konferencia 2022 Előadó: Dr. Zárug Péter Farkas

Videó lejátszása
Videó lejátszása

Előadást tart A konzervatív gondolatok típusai címmel a kötet szerkesztője, Frenyó Zoltán, a filozófiai tudományok kandidátusa (CSc), a történettudományok doktora (PhD), a Tomori Pál Főiskola tanszékvezető főiskolai tanára.

Földünket klímakatasztrófa fenyegeti. Ebből eredően ezernyi kérdés foglalkoztatja a felelősen gondolkodó embereket. Van-e lehetőségünk ezt a végzetes folyamatot megállítani? Megoldhatja-e az emberiségnek ezen problémáját a tudományos fejlődés?

Videó lejátszása
Videó lejátszása

A világot átszövő adatátvivő hálózatok kiépítésével, a multinacionális szolgáltatók megjelenésével, a személyi számítógépek tömeges elterjedésével egyetlen generáció ideje alatt átalakult az életünk.

A globális kérdésekre nemzetközi összefogással keressük a választ. Miféle erők mozgatják a különböző égitesteket? Mivégre vagyunk a világon? Van-e élet a Földön kívül?

Videó lejátszása
Videó lejátszása

Az I. világháború hősi halottainak számos emlékművet állítottak, amelyek legnagyobb része egyszerű emléktábla, de jelentős számú figurális alkotás is készült. Ezekkel egy új szobrászati műfaj, a hősi emlékművek világa született meg.