Videó lejátszása
Tekintse meg interjúnkat!

A Nyitott konzervatív kerekasztal 15. alkalmán a Harmadik Út természetvédelemről és a vidék megtartásáról szóló kerekasztal beszélgetésének lehetünk vendégei. 

„Olyan lesz, amilyen a ma iskolája. Az oktatásügy ezért nem a szakpolitikák egyike, hanem egy politikai program életrevalóságának a próbája.
A magyar közoktatás színvonala ma egészében véve jobban elmarad a kor követelményeitől, mint egy fél évszázaddal ezelőtt. A rendszer részben megőrizte, részben újra előállította sokat kárhoztatott vonásait: az agyonközpontosított szervezet túlterhelt és alulfizetett, feladatukra csak részben felkészített pedagógusokat kényszerít arra, hogy tudnivalók túlméretezett tömegét próbálják átadni olyan tanulóknak, akiknek fejlesztésére, motiválására, felzárkóztatására, szocializálására és tehetségük gondozására az iskolában jelenleg sem idő, sem hely, sem megfelelő módszerek nem állnak rendelkezésre. A magyarok következő nemzedéke így a mostaninál tudatlanabb, szegényebb, együttműködésre alkalmatlanabb lesz.”

Felkért hozzászólók:
Gloviczki Zoltán pedagógus, bölcsész (Apor Vilmos Katolikus Főiskola)
Kerényi Mária pedagógus (Zöld Kakas Líceum)
Victor András környezeti nevelő
Lányi András
Moderátor: Gyarmathy Éva pszichológus

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük