Slide A publikusan meghirdetett kerekasztalbeszélgetéseken jelentős életművel rendelkező vendégek közreműködésével próbáljuk újradefiniálni és körbejárni a 21. századi konzervatív szemlélet különböző aspektusait.

Az interaktív beszélgetések célja konkrét, aktuális témákban több nézőpontból megvilágított, moderált diskurzust létrehozni a nagyközönség részére budapesti és vidéki központokban. Fontos küldetésünk az egyetemi fiatalság megszólítása, és a városi értelmiség bevonása a közös, megalapozott fogalomalkotásba. A kerekasztal beszélgetéseken olyan témákra fókuszálunk, mint a szabadság, a vallás, az oktatás, a társadalmi morál, a hagyomány, a család és a tudomány.

Videó lejátszása

Nyitott konzervatív kerekasztal soronkövetkező, immáron élő közönséggel megszervezett kerekasztalbeszélgetése. A beszélgetés témája a ‘Konzervatív etika és társadalmi morál’, amiről Dr. Navracsics Tibor, Kormánybiztos, és Nyéki Kálmán, római katolikus pap, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója fog beszélgetni, Cseh Barnabás moderálásával.

Videó lejátszása

“Szabadság és felelősség: ez a konzervativizmus két jelszava.”

Tanuló városok és tanuló közösségek a fenntarthatóság és az innováció fókuszában.

Videó lejátszása
Videó lejátszása

„A zenének egyértelműen közösségteremtő ereje van: amikor mi elkezdtük a zenélést, az volt a módja, hogy kellett egy dobos, egy szintis, egy énekes meg egy gitáros is, és ez életre szóló barátságokat hozott össze.”

Ha valamit megalkotunk, az utána elkezd önálló életet élni, a fenntarthatóságának kulcsa pedig a változásban és az idővel haladásban rejlik.”

Videó lejátszása
Videó lejátszása

A globális környezeti problémák felerősödése életre hívott egy új tudományterületet: a humánökológiát. A hazai humánökológiai élet két ismert képviselőjével Borsos Bélával és Lányi Andrással beszélgettünk.

A vizes EB után, a tokiói olimpia előtt beszélgettek Milák Kristóf, Kapás Boglárka és Kós Hubert edzői az edző-tanítvány kapcsolatról, a cél érdekében tett erőfeszítésekről, a nemzet képviseletéről és sok másról.

Videó lejátszása

A beszélgetés témája a ‘Konzervatív etika és társadalmi morál’, amiről Dr. Navracsics Tibor, Kormánybiztos, és Nyéki Kálmán, római katolikus pap, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója beszélgetett, Cseh Barnabás moderálásával.

“A konzervativizmus nem elsősorban egy elmélet, hanem egy attitűd, egyfajta életmód, életforma vagy életfelfogás.”

Videó lejátszása