„Ha sokféle tevékenysége van egy embernek, ami számára mindegyik fontos, akkor ezek előbb-utóbb összeállnak és egymást erősítik és létre tudják hozni az egészet.”

Tekintse meg interjúnkat!

1951. november 16-án születtem Budapesten. 1970-ben érettségiztem a József Attila Gimnáziumban, majd a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karát végeztem el 1976-ban. Egy év katonai szolgálat után a Semmelweis Egyetem Városmajori Ér- és Szívsebészeti Klinikáján helyezkedtem el. 1987-től radiológiai, általános sebészeti és érsebészeti szakvizsgák után érsebészként ugyanitt dolgozom mind a mai napig. Nürnbergi, bécsi és amerikai kiképzések után az érsebészeti osztály vezetését bízták rám egyetemi adjunktusként. Az
MTA kandidátusi fokozat megszerzése, majd a habilitáció után 2008-tól egyetemi tanári megbízatást kaptam. 2012 és 2016 között az Érsebészeti Tanszék vezetője lettem. 2011-től kilenc éven át voltam az Egészségügyi Kollégium Érsebészeti és Angiológiai Tagozatának vezetője. Hat éven keresztül voltam az MTA Orvosi Osztályának nem akadémikus képviselője.
Hobbim az amatőr színházcsinálás, ami rendezést és színjátszást is jelent. Eddig 10 színdarabot mutattunk be. 
Gyógyszerész feleségemmel 4 gyermeket neveltünk fel, mindannyian egyetemi diplomát szereztek. 14 unokánk van. A Szuverén Máltai Lovagrend Magyarországi Szövetségének vagyok tagja.
2021-ben megkaptam a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük