„Ez a kereszt az életet jelenti, és minket, minket magyarokat, hogy a romokból föl lehet támadni, a romok ellenére meg lehet maradni.”

Videó lejátszása
Tekintse meg interjúnkat!

A budapesti Árpád gimnázium elvégzése után a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban tárgyraktár-kezelőként részt vett az intézmény műtárgyanyagának összegyűjtésében. A Református Teológia mellett néprajzot tanult, majd elvégezte a KRGE középiskolai hittan tanár szakát.

Szolgálati helyei: 1979-től a Vértesacsai Református Egyházközség, 1986-ban pedig a Budapest Fasori Református Egyházközség lelkésze. 1987-ben zsinati szóvivő és a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöki titkára. 1988-tól a Tök-Zsámbéki Református Társegyházközség, majd 1998-tól a Budapest Külső-Üllői úti Református Egyházközség lelkésze. 2014-től nyugdíjas lelkész.

1976-tól a határon túliak segítő szolgálatában vett részt, ezt követően 2004-től a Jókay Alapítvány elnöke, melynek keretében egyházi segélyszolgálati tevékenységet végez.

Művei: Simai sakkoló 2008, Ősképeskönyv I-II. (Mennyezetkazettás templomok táblaképeinek értelmezése ősképek, bibliai képek, imaképek, jelképek által) 2014, 2019

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük